Opvolging

Pre-Exit

Een pre-exit is feitelijk een gefaseerde verkoop van uw onderneming. U verkoopt een deel van uw aandelen aan een investeerder. Daarmee wordt een deel van uw ondernemingsvermogen liquide gemaakt. Deze liquiditeit ontvangt u op het moment dat de investeerder instapt. Vervolgens wordt gezamenlijk gezocht naar een opvolger voor uw rol binnen het bedrijf en wordt gezamenlijk de ondernemingswaarde geoptimaliseerd. Na een gezamenlijke periode van gebruikelijk ca 5 jaar vindt opnieuw een verkoop plaats aan of een strategische partij of opnieuw een investeerder waarbij u volledig uittreedt en vaak de investeerder ook. Belangrijk voor u bij een Pre-Exit is naast uiteraard een goede waardering voor uw aandelen, het vinden van een investeerder met wie u gezamenlijk op een prettige manier kunt samenwerking en het gewenste resultaat kunt behalen. Vanuit Finance Solutions onderhouden we goede contacten met een groot aantal professionele investeerders die op zoek zijn naar Pre-Exit transacties. Tevens kennen we diverse ondernemers die reeds deze stap gemaakt hebben en graag hun ervaringen met u delen. Meer weten, neem vrijblijvend contact met ons op. 

Management Buy-In / Buy-Out transacties

Bij een management Buy-In/Buy-Out wordt het eigendom van de onderneming overgedragen aan het management dat u opvolgt. Daarbij is een Buy-In een verkoop aan management dat reeds werkzaam is binnen de onderneming. Bij een Buy-Out wordt nieuw management aangetrokken van buiten de onderneming. Kenmerkend is vaak dat het overnemende management niet in staat is zelf het benodigde kapitaal bijeen te brengen om tot een transactie te komen. Vaak kunnen we dit vanuit Finance Solutions goed oplossen door een financier of investeerder te betrekken in de transactie. Financieel maar ook Juridisch wordt het dan erg maatwerk en daarom belangrijk afspraken goed en evenwichtig vast te leggen. Als u wilt weten hoe dit voor u zou kunnen uitpakken komen we graag vrijblijvend bij u langs. Bel ons voor een afspraak.

Volledige exit aan Strategische of Financiële partij

Het verkopen van uw onderneming kan het sluitstuk zijn in uw zoektocht naar opvolging, omgekeerd zien we ook dat meer en meer bedrijven benadert worden door strategische of financiële marktpartijen op zoek naar groei of rendement.  In alle gevallen is het goed om vooral zelf in controle te blijven. Een onverwacht bod kan attractief lijken maar hoeft dat zeker niet te zijn, dit vraagt een grondige analyse. Belangrijk is om zelf goed te weten wat voor u de beste strategie is en de daarbij passende koper. Graag begeleiden we u hierbij. We analyseren, waarderen, zoeken maar vooral ook vinden de juiste partij voor u. Hoe we dit doen en welke ervaringen we hebben delen we graag met u. Hoort u dit liever van ondernemers die u voorgegaan zijn dan kan dat ook. Wij verbinden u graag om ook hun ervaringen te delen. Bel of mail ons te ontdekken hoe we het verschil voor u kunnen maken.