Corporate Finance

Binnen ons werkgebied komen rondom diverse thema's vraagstukken voorbij die zien op het eigen vermogen. Vaak voorkomend zijn:

Opvolging / Verkoop: Is er opvolging aanwezig vanuit het bedrijf, familie of wellicht van buiten? Zou een collega / concurrent interesse hebben of nog beter een bestaande klant? Wat is de waarde van de onderneming? Wie zou dit willen en kunnen betalen? Zijn er investeerders geïnteresseerd? Moet ik dan nog doorwerken? Wat gebeurd er met het pand, het personeel...? 

Groei: Sneller groeien zou kunnen maar zou de bank dan nog meer willen? Is het verstandig om de collega over te nemen of niet? Wat zou ik moeten bieden, wie gaat dat financieren? Een vestiging buiten Nederland? Willen is niet de vraag maar kan het betaald worden?

Binding Hoe hou ik mijn mensen vast op langere termijn? Mijn MT wil ik wel laten meedelen in het succes, maar hoe? Kan ik bij mijn leverancier een strategische vinger in de pap krijgen zodat hij met mij zaken blijft doen en niet de voorkeur krijgt voor mijn collega's? Hoe zou ik samen met collega in Duitsland / Belgie verder kunnen groeien?